Гриль для дому, дачі, ресторану
Майже кожний популярний заклад громадського харчування містить у своєму меню кілька позицій з приставкою «гриль». Але чи сподобаються вони клієнтам, багато в чому залежить від того, як саме ці страви готуються.
Звичайно, гриль не є основним пристроєм на кухні, але страви, приготовані на ньому, мають особливий аромат і смак.
Залежно від методу приготування, розрізняють контактні і безконтактні прилади.
Контактний гриль є класичним типом.
Безконтактні пристрої більш сучасні. Вони включають конвекційне обладнання з автоматичною і напівавтоматичною обробкою продуктів.
Види і специфіка грилів
Найпростіша барбекю має відкриту цілісну поверхню. Вона схожа на мініатюрний мангал з чавунними або сталевими ґратами зверху.
Купити гриль варто тим, хто хоче, щоб меню ресторану або кафе включало барбекю, стейки зі свинини, курятини або яловичини, смажені овочі.
Дещо складніша конструкція у електричною версії грилю. Складаються вони з двох поверхонь для смаження, які притискають продукт по обидва боки і забезпечують хороший контакт під час приготування. Для електричних грилів характерні збільшені габарити і потужність теплового елемента. Вони призначені для приготування стейків, розігрівання різних страв і прожарювання бутербродів.
Пристрої для гриль-бару можуть використовувати різні джерела живлення:
Електричні моделі оптимальні для маленьких кафе. Вони компактні, а їх конструкції досить різноманітні.
Вугільні грилі відносяться до вуличного обладнання. Тепло в них створюється за рахунок деревного вугілля. При необхідності, його можна розмістити і всередині приміщення, але потрібно супутнє оснащення у вигляді димоходу, водного фільтра, іскрогасника. Такий проект вийде досить ефектним, але його ціна значно підвищиться в порівнянні з електричним.
Головний плюс газового гриля полягає в можливості регулювання інтенсивності нагріву. Але, якщо на кухні немає централізованого газопостачання, доведеться возитися з балонами.
Важливі деталі: метал і можливість терморегуляції
При виборі гриля звертайте увагу на метал, з якого виконані прижимні площини. Найвдаліша версія — чавун, він довговічний, не схильний до окислення. Але й інші види металу — непоганий вибір для професійного гриля. У їх числі, наприклад, сталь, яка добре чиститься і довго зберігає первинний зовнішній вигляд.
Рекомендуємо обирати модель з вбудованим терморегулятором, тим більше, така опція є в електричних і газових пристроях.
У виборі краще орієнтуватися на перевірені бренди, як Monolith, Muurikka та подібні.
Звертайтеся до нас у PicnicMarket, і обраний вами гриль буде в будь-якій точці України через кілька днів.