Керамічний гриль — для тих, хто розуміється в кулінарії
Керамічний гриль — унікальний пристрій, що поєднує в собі стародавні традиції та передові технології.
Так-так, саме стародавні, адже в Азії тисячоліттями застосовувалися печі в формі яйця. Їх історія почалася в Японії. Ідею японських кулінарів перейняли китайці, вони удосконалили її й отримали Mushikamado. До речі, звідси ще одна назва керамічних грилів — камадо. Сучасні пристрої максимально технологічні. Кераміка робить смак продуктів особливим, не схожим ні на що. Вона зберігає свіжість продуктів і їх сік, виключає висушування під час приготуванні. В процесі приготування не використовується масло, тому можна не боятися холестерину. У підсумку виходять хрусткі крильця, соковиті стейки і шашлик, ароматні томати і баклажани.
Принцип дії досить простий: їжа готується під дією жару, зосередженого під куполом. Керамічний гриль можна застосовувати для приготування пишного хліба і товстих шматків м’яса. Кожен з виробників пропонує значну лінійку з різними можливостями і аксесуарами, а ось розміри решіток у всіх приблизно однакові. Найкращими вважаються вироби німецького бренду під назвою Monolith. Вони багатофункціональні, а ціна на них цілком розумна.
Керамічний гриль — чудовий та універсальний пристрій
Поєднання кераміки та циліндричної форми роблять грилі багатофункціональними. Вибираючи одну з моделей, ви отримуєте тандир, піч, коптильню і традиційний гриль. Спробуйте закласти всередину тріску різних порід дерев — вільха, яблуня, гікорі. У підсумку вийдуть страви з різними відтінками аромату. Димний запах і смак натурального копчення неможливо підробити. Одного разу відчувши смак страви, не можна його забути та хочеться відчути знову, тому варто купити гриль.
Всі ці можливості є в будь-якому керамічному грилі, за винятком зовсім мініатюрних версій.
У числі їх базових функцій:
- вбудований в кришку термометр;
- зручна система збору попелу;
- фіксатор кришки.
Щоб купити керамічний гриль вдало, зверніть увагу на заслінку і силу тяги. Якщо їх показники підібрані вірні, — всього 15 хвилин після засипання вугілля і пристрій буде готовий до використання. До речі, вугілля в грилі витрачаються дуже економно. Вам не потрібно стежити за стравою. До того ж, у вас є можливість замовити керамічний гриль з різним діапазоном робочих температур від 80 до 450 градусів.
Влітку і взимку — керамічний гриль готовий працювати з їжею
Керамічні грилі приваблюють оригінальним зовнішнім виглядом. Вони присутні на кухнях багатьох ресторанів і ентузіастів професійної кулінарії. На них можна готувати на вулиці, навіть взимку — гриль довго зберігає температуру. Конструкція у формі яйця класична, але у кожного з брендів є свої версії. В іншому усі камадо схожі, відрізняючись тільки кольором, деталями корпусу і типом підставки. Тобто вибір конкретної моделі — справа смаку і потреб закладу. Замовляйте любий вид грилів у магазині Picnic Market.