Божественні стейки!?

Друзі, дуже важливо приділити особливу увагу при виборі м’яса, це може бути: Рібай, Стріплойн, Філе-миньон, Шатобриан, Тібоун,Портерхаус, або Рібай на кістці. М’ясо має бути свіжим, запах ніжний м’ясний з легким молочним ароматом.

Тож якщо вам вдалося придбати саме той шматочок м’яса який принесе вам задоволення, половина успіху вам гарантовано !
Наступний єтап це обробка м’яса , треба його очистити від плівок та жилок , ніж має бути гострий як бритва, завдяки тому ваш відхід буде мінімальний. Порцювати стейки радимо не менші ніж 200 гр., при такій товщині м’яса – ви зможете осягнути бажаний результат рівня прожарки .
Якщо у вас грубий стейк , смажити не більше ніж 3-4 хв. ( кожна сторона)
Ще вам знадобиться:
• Масло вершкове
• Трішки олії
• Розмарин
• Часник
• Сіль морська/гімалайська грубі кристали
• Перець чорний свіжомолотий

Після того як ви його обсмажили, скарамелізовали – вам потрібно його довести до готовності, можна просто завернути у фольгу і відставити на зону барбекю, а можна ( як я це роблю) довести його на пательні (найкраща – чавунна) підливаючи інтенсивно маслом з часником і розмарином, дуже важливо щоб масло пінилося на м’ясі, але не горіло, за цим треба слідкувати. Радимо перевіряти температуру термометром, щоб осягнути бажаний рівень прожарки .

• Blue rare – 10-29°c
• Rare – 30-51°c
• Medium rare – 57-63°c
• Medium -63-68°c
• Medium well – 72-77°c
• Well done -77+ °c

Бажаємо вам незабутніх вражень, неперевершених стейків, легкого та приємного готування на наших сучасних грилях, газових та вугільних !

Категорії:
Grills & BBQ, Без категорії, Поради, Рецепти, Стейк
Відгуки
Поки немає жодного відгуку.
Написати відгук
Ваш відгук
Ім'я
Email

Всі результати пошуку