??Кукурудза по мексиканськи “Елот”

Друзі, почався сезон кукурудзи! Отже, пропоную не чекати, відправляйтесь на риночок, скупляйтесь усім необхідним, збирайте рідних та друзів, та влаштовуйте справжній Мексиканський стріт-фуд !

 

Кукурудза на паличці, або ЕЛОТ (ісп. Elote – кукурудза), – один з найпопулярніших снеків на вулицях Мексики. Це не просто кукурудза з маслом та сіллю, яку ми всі давно знаємо, кукурудзяні качани обсмажуються на грилі і покриваються майонезом, сиром, перцем чилі, збризкують соком лайма та посипають свіжою зеленню. Мексиканці використовують сир котіха, але в нас його днем з вогнем не знайти, тому найкращою альтернативою буде сир бринза. Приготуйте її в мексиканському стилі та насолоджуйтеся яскравими смаками цієї самобутньої кухні.

 

  • Кукурудза 6 шт.
  • Оливкова олія – 40 мл.
  • Майонез – 160 мл. (корисніше та смачніше зробити свій)
  • Сік та цедра лайму – 1 шт.
  • Паприка суш. копчена – 1 ст. ложка
  • Чилі суш. – на смак
  • Часник – 1 зубець
  • Мед – 1 ч. ложка
  • Бринза – 160 гр.
  • Кінза/петрушка
  • Сіль на смак.

Рецепт майонезу за 5 хвилин!

  • Олія – 250 мл.
  • Жовток – 1 шт.
  • Гірчиця – 1 ч. ложка
  • Сік лимонний – 1 ч. ложка
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Сіль на смак.

Змішайте жовток з гірчицею та цукром, вливайте олію тонким струменем постійно мішаючи віничком для збивання, маса має вийти густа та однорідна . Додайте сік з лимона, сіль за смаком, це все, дуже просто та смачно!

Кукурудзу відваріть у підсоленій воді 30 хв. Тим часом зробіть соус, до майонезу додайте мед, вичавіть часник, додайте чилі, копчену паприку, сік та цедру з лайму. Натріть бринзу, кінзу та петрушку дрібно наріжте. Відварену кукурудзу посмаруйте оливковою олією, насадіть на патичок та обсмажте на грилі. Посмаруйте майонезом, присипте бринзою та кінзою з петрушкою.

Buen provecho, Amigos ! 

Категорії:
Grills & BBQ, Новини, Поради, Рецепти
Відгуки
Поки немає жодного відгуку.
Написати відгук
Ваш відгук
Ім'я
Email

Всі результати пошуку