??Кукурудза по мексиканськи “Елот”
Друзі, почався сезон кукурудзи! Отже, пропоную не чекати, відправляйтесь на риночок, скупляйтесь усім необхідним, збирайте рідних та друзів, та влаштовуйте справжній Мексиканський стріт-фуд !
Кукурудза на паличці, або ЕЛОТ (ісп. Elote – кукурудза), – один з найпопулярніших снеків на вулицях Мексики. Це не просто кукурудза з маслом та сіллю, яку ми всі давно знаємо, кукурудзяні качани обсмажуються на грилі і покриваються майонезом, сиром, перцем чилі, збризкують соком лайма та посипають свіжою зеленню. Мексиканці використовують сир котіха, але в нас його днем з вогнем не знайти, тому найкращою альтернативою буде сир бринза. Приготуйте її в мексиканському стилі та насолоджуйтеся яскравими смаками цієї самобутньої кухні.
- Кукурудза 6 шт.
- Оливкова олія – 40 мл.
- Майонез – 160 мл. (корисніше та смачніше зробити свій)
- Сік та цедра лайму – 1 шт.
- Паприка суш. копчена – 1 ст. ложка
- Чилі суш. – на смак
- Часник – 1 зубець
- Мед – 1 ч. ложка
- Бринза – 160 гр.
- Кінза/петрушка
- Сіль на смак.
Рецепт майонезу за 5 хвилин!
- Олія – 250 мл.
- Жовток – 1 шт.
- Гірчиця – 1 ч. ложка
- Сік лимонний – 1 ч. ложка
- Цукор – 1 ч. ложка
- Сіль на смак.
Змішайте жовток з гірчицею та цукром, вливайте олію тонким струменем постійно мішаючи віничком для збивання, маса має вийти густа та однорідна . Додайте сік з лимона, сіль за смаком, це все, дуже просто та смачно!
Кукурудзу відваріть у підсоленій воді 30 хв. Тим часом зробіть соус, до майонезу додайте мед, вичавіть часник, додайте чилі, копчену паприку, сік та цедру з лайму. Натріть бринзу, кінзу та петрушку дрібно наріжте. Відварену кукурудзу посмаруйте оливковою олією, насадіть на патичок та обсмажте на грилі. Посмаруйте майонезом, присипте бринзою та кінзою з петрушкою.
Buen provecho, Amigos !