Що таке тандирна піч?

Зараз популярно пізнавати та пробувати різні страви з абсолютно різних куточків світу. Ми в ПікнікМаркет дуже поважаємо це віяння, тому, що в кожній країні можна знайти для себе щось цікаве, розширити свої гастрономічні враження, вибираючи для улюбленої страви, а завдяки технічному прогресу, можна їх готувати навіть вдома.

Що таке тандирна піч або простіше тандир, в нашій країні дізналися, коли масово почали відкриватися заклади, які пропонують грузинську кавказьку, кримську випічку або страви східної кухні. Ми думаємо ви точно не раз купували лаваш або випічку з начинкою у вуличних магазинах-кафе, де прямо в закладі розташована глиняна піч овальної форми, правда? Так ось – це і є тандирна піч або тандир!

Тандир – розкіш чи необхідна річ?

Історія тандиру (тандирної печі) дуже давня і багата, тому повірити в її практичність дуже легко, якщо її вибирають стільки країн світу. Ви здивуєтеся, але країни Латинської Америки, Іспанія, Індія і навіть США використовували тандир вже багато століть назад. Тому навряд чи тандирна піч – це розкіш, швидше за все це необхідне пристосування, щоб готувати певні страви. Купити тандир потрібно тим, хто не мислить життя без лаваша, випічки та інших традиційних страв східної кухні.

Як влаштований тандир і, що можна в ньому готувати?

Існує два основних види тандирних печей:

  1. стаціонарна піч
  2. переносний тандир

Що стосується традиційного стаціонарного тандира, то процес його “побудови” непростий – головний принцип: мінімум дров або вугілля, максимум тепла. Це обумовлено тим, що в країнах, де тандир популярний, не особливо багато доступних дров. Тандир нагадує півсферу з круглим отвором, спрямованим вгору або горизонтально вбік, в залежності від страв, які будуть готуватися.

Сучасний переносний тандир – це геніальний винахід сучасності. Не потрібно зводити величезну глиняну піч у дворі, яка може важити цілу тонну, а просто купити переносний тандир і в підсумку отримати очікувані страви східної кухні. Переносний тандир виготовляють в основному з шамотної глини, покритої ізоляційним матеріалом. Принцип приготування не змінився, їжа пропікається рівномірно по всій поверхні, а температура всередині легко досягає 400 градусів. Зовні переносний тандир схожий на овальну вазу з кованими ручками.

Хочете купити переносний тандир і відкрити для себе світ страв, приготованих в ньому? Звертайтеся до менеджерів-консультантів інтернет-магазину ПікнікМаркет і отримаєте відповіді на всі ваші запитання по комплектації, ціні та доставці тандирної печі до вашого міста. Ми працюємо лише з перевіреними брендами та постачальниками тандирних печей (тандирів), тому якість наших товарів гарантована.

Категорії:
Новини, Огляди
Відгуки
Поки немає жодного відгуку.
Написати відгук
Ваш відгук
Ім'я
Email

Всі результати пошуку