?Приготування страв на вугільному грилі?
При смаженні без кришки не лише втрачається жар, але й розчиняється у повітрі увесь приємний аромат диму. Приготування у спосіб Kamado із закритою кришкою забезпечує рівномірне готування страви та дозволяє контролювати температуру, а отже, можна не хвилюватися, що ваша страва підгорить.
ГРИЛЬ
Для маленьких шматочків та страв, що готуються не довше 20 хвилин.
- Відкрийте кришку та заслінки .
- Рівномірно розподіліть тліюче вугілля в камері згоряння
- Вкладіть решітку для готування та помістіть страву безпосередньо над гарячим вугіллям.
Зауважте Якщо температура у вугільному грилі занадто висока, прикрийте злегка заслінку на кришці.
ЗАПІКАННЯ/ВИПІКАННЯ
Жар циркулює навколо страв, що потребують тривалого приготування. Найкраще підходить для печені, піци та кексів.
- Відкрийте кришку та заслінки
- Розсуньте тліюче вугілля по обидві сторони решітки для готування.
- Встановіть відсікач жару
- Налийте трішки води у піддон та помістіть його над відсікачем.
- Знову вкладіть решітку для готування та помістіть страву безпосередньо над піддоном.
Зауважте Якщо температура у грилі занадто висока, прикрийте злегка заслінку на кришці.
Використовуйте техніку обсмажування та пересування — спершу обсмажте м’ясо прямо над розжареним вугіллям, а тоді пересуньте його у місце над піддоном для повільного приготування.
Техніка 50/50 прекрасно підходить для приготування курячих грудок, реберець та ковбасок.
- Відкрийте кришку та заслінки.
- Встановіть відсікач жару на одній половині гриля.
- Налийте трішки води у піддон та помістіть його над відсікачем жару.
- Поставте решітку для готування та помістіть страву, яку потрібно приготувати швидко, безпосередньо над вугіллям.
- Помістіть страву, яку потрібно готувати довше, над піддоном.
Зауважте Якщо температура у грилі занадто висока, прикрийте злегка заслінку на кришці.